CV Örnekleri

İş İlanları

Kariyer

Eleman

iş bul eleman ilanları eleman bul iş arama
İş İlanları

Reklam

Blog

Başarıyla Evden Çalışmanın Sırları

Nedense çoğu kişi için evden çalışmanın anlamı rahat olmak, ne zaman istersen çalışmak ve canın ne isterse yapmak olarak algılanıyor.
 

Gerçekten evden çalışanlar ise bunların tamamen yanlış olduğunu bilirler. Hatta çalışmadığınız hafta sonralında bile canınızın istediğini yapamadığınızı bilirler.
 

Evden çalışmak çok zaman alır, adanmayı ve odaklanmayı gerektirir. Kendi işiniz, yeni girişim başlatıcılık veya bağımsız çalışan olsanız da, iş yükünüz ofiste çalışmayı hiç aratmaz.
 

Evden çalışmanın her girişimcinin bilmesi gereken 4 sırrı vardır.
 

Normal İşgünü Başlatın
 

Ağırdan uyanmak, güzel bir kahve içmek, biraz tv izlemek ne kadar kulağa hoş gelse de, evden çalışmak ofisteki sıradan bir günden farklı olmamalı.
 

Her gün damak tadınız onu gerektiriyorsa erkenden bir fincan kahveyle başlamalı ve haydi bakalım koşturmacaya! Uyanmak için gerekiyorsa duşa girip, sanki işe girmek için toplu taşımaya yetişecekmiş gibi devam etmelisiniz.
 

Size uyan bir rutini yakaladığınız zaman, her sabah aynı saatte işinize başlamak başarılı bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Bedeninizi aynı tempoya alıştırırsanız, sapmalardan korunacaksınız. Hergün farklı şeyler yaparsanız iş bitirmekte çok zorlanacağınızı görürsünüz.
 

Ofisiniz Olsun
 

Kendinize işiniz için tahsis edeceğiniz bir odanız yoksa bile küçük bir çalışma alanı da yeterli olabilir.
 

İçinde çalıştığınız belli bir alanın olması sadece orada çalışıyor olmanızı sağlar. Örneğin tv’nin durduğu salon köşesinde çalışmak hem dikkat dağıtacak hem de orayı çalışmak ile bağdaştırmanızı engelleyecektir. Ofis alanınızın olması ruh halinizi çalışmaya döndürecek ve bu daha sessiz yerde fikir üretmeye başlayacaksınız.
 

Çalışma alanınızda iş dışında herhangi bir etkinlikte bulunmamanız önemlidir. Bilgisayar oyunları veya cep telden mesajlaşmayı buradan yapmayın. Burası sizin ofisiniz. İyi tarafı burayı kendiniz tasarlayabilirsiniz. Mesela fikirleriniz hamaktayken daha rahat geliyorsa bir hamak alabilirsiniz.
 

Dünyadan Kopmayın
 

Ara vermek iyidir. Evden çalışmak bazen kendinizi diğer dünyadan kopmuş gibi hissettirebilir. Normal iş yerindeki diğer çalışanların dikkatinizi dağıtmıyor olmasından dolayı daha çok iş yapsanız bile, bazen kendinizi çok yalnız hissedebilirsiniz.
 

Dış dünya ile temasınızı olabildiğince koruyun. Birlikte çalıştıklarınıza, işverenlerinize, arkadaşlarınıza, ailenize epostalar yollayın ve oralarda neler olduğunu öğrenin. Evden çalıştığını bildiğiniz başka dostlarınızı telefonla arayın veya bir arkadaşınızı kısa sohbet için arayın. Hep çalışıp hiç mola vermemek sizi çıldırtabilir.
 

İşi İş’te Bırakın
 

İşi nerede bıraktığınızı belirlemek, evden çalıştığınız için zor olabilir. Ancak belirlemiş olduğunuz çalışma alanınız işinizi bıraktığınız yer olmalı.
 

Evde olduğunuz için bütün gün ve gece boyunca çalışmak kolay olabilir. Ara sıra bir saat mola almanın yeterli olacağını düşünebilirsiniz ama yetmez. İşgününüz bittiğinde, kapıyı veya bilgisayarınızı kapatın ve aileniz ile veya kendiniz için vakit ayırın. Yaşamanın sağlıklı bir tarafı da budur ve kendinizi, sırf rahat olduğu için, iş-kolik olmaktan alıkoyun.


Yazan: Tabitha Jean Naylor


Kaynak: www.cvhunter.net

CVhunter.net sitesinde yayınlanan tüm yazıların hakları saklıdır. Yazıların tamamının veya bir kısmının www.cvhunter.net adresi tıklanabilir şekilde kaynak gösterilmeden herhangi bir yerde kullanılması yasaktır. Aksi durumlarda hukuki yollara başvurulur.